Det är inte lätt att låta bli att fundera och kommentera väder. Det går liksom inte att komma ifrån väder. Det är ju där hur man än vrider och vänder på saker och ting.

I morse kommenterade min dotter Liv att det är första gången på hela vintern som det är plusgrader. Sannerligen är det nog så! Jag har nästan längtat efter blidväder. Mest för att snön ska sjunka ihop en aning och ge bättre bärighet för både skidor och snöskor. Det tråkiga är ju att den fina lössnön som fortfarande låg i fjällskogarna säkert också sjunker ihop.

Att det varit lavinfara i fjällen p.g.a. rådande vinterförhållanden är ett faktum. Nu får vi ett härligt skarlager som nästa snöväder kan lägga sej på… Spännande! Särskilt som det i skrivande stund haglar utanför mitt fönster. Ett fint litet rullager! Det lömska med snön i vinter är att det kan vara lavinfarligt på ställen där det normalt inte är det.

Nåja! Det enda som hindrat mej från att ge mej ut i helgen är en sketen förkylning. Men med Vinterstudion och Vasaloppet på burken har det gått att uthärda att det varit 10 minus, vindstilla och sol från klar himmel.