Ja då var vi här igen då, vårvintern. Jag måste nog säga att denna årstid är en mycket starkt bidragande orsak till att jag blev jämte för sisådär 25 år sedan.
Det är ännu starkare nu när jag bor inne i Östersund.

Jag tycker det är en fantastiskt kittlande känsla, här i stan är det vår och jag funderar allvarligt på att byta till sommardäck på cykeln samtidigt som jag sitter och planerar för helgens fjälltur på skidor.

Nästan kortbyxor ena dagen och skidor under fötterna nästa är det inte fantastiskt!

Nu i år känns det som våren kom lite extra tidigt, kanske på grund av att vi inte haft så mycket snö, så det blir kanske en vår mer likt den de har i södrare delar av landet. Jag menar att det tar kommer att vara en period då det är vårkänslor men träden inte är gröna.

Till fjälls är det ju en underbar tid nu. Smörigt före, kalla nätter som ger skare, långa dagar och i bästa fall mycket sol.

Jag brukar säga att om jag skulle möta någon på fjället en sådan dag som erbjuder mig att åka till Caribien eller något liknande på en gång, så skulle jag tacka nej. Inget går upp mot detta!

Fjäll, skidåkning och sol är helt underbart (i ordets rätta bemärkelse) för både kropp och skäl. Mycket svårt att beskriva för den som inte har upplevt det.

Kom och prova på vetja!!

// Bosse